Sintpetersburgpoppen.nl
Home » Over de poppenmaakster

Over de poppenmaakster

Alexandra Dubrovina is in 1950 geboren in St.Petersburg wat toen nog Leningrad werd genoemd. Ze leerde in de stad aan het instituut van het theater,muziek en filmografie. Haar beroep is het beste te omschrijven als totaal kunstenares en deskundige van toneelkostuums. Sinds 1976 werkte ze als toneelkunstenaar (deskundige toneelkostuums) in de bekende theaters van St. Petersburg zoals "Het Grote Dramatheater" en "Het Jongeren theater op Fontanka".

Op een zekere dag wilde ze een miniatuur toneelkostuum maken en dat was eigenlijk het begin van haar verdere hobby en passie namelijk het maken van haar fantasierijke poppen. Nu is ze de maakster van ongeveer 1500 verschillende poppen. Buiten dat houdt ze zich bezig met allerlei andere creaties om haar fantasie werkelijkheid te maken en te delen met andere mensen.

 

 

 

 De poppen van Alexandra hebben de bekende St.Petersburg stijl. Haar stijl is een harmonieuze combinatie van talent, gedrevenheid en kennis. Als haar poppen hebben een perfecte afwerking, hoge kwaliteit en hebben vaak een porseleinen hoofd,handen en voeten. Andere poppen zijn weer van stof. Al haar creaties zijn tot in detail afgewerkt,geverfd en  lijken te leven. Zij geeft haar poppen geen namen en vind dat iedereen zelf maar moet bedenken welke associatie je van een pop kunt krijgen. Alexandra heeft tentoonstellingen gehad in de bekende museums van St. Petersburg maar ook in Finland,Amerika,Frankrijk en Duitsland. En nu dus ook te verkrijgen in Nederland,België en Duitsland